Su JOK Akupresura- akupunktura

Su JOK Akupresura- akupunktura predstavlja stimulisanje korespodentnih tačaka na šakam i stopalima. Otkrio ju je sevrnokorejski naucnik dr Park Jae Woo. Predstavlja najsavremeniji vid akupukture, koja se radi iskljucivo samo na šakama i stopalima. Terapija se zato i zove SU- što na severnokorejskom znači ŠAKA, i JOK što znači STOPALO. On je istražujući drevnu istočnjačku medicinu otkrio da celo telo čoveka se preslikava na njegovim šakama i stopalima. Njegov rad je omogućio pomak u primeni akupunkture, kakav nije doživela u posllednjih 2000 godina. S obzirom da istočna medicina svaki poremećaj, bilo fizički ili psihički, tertira kao energetski poremećaj, Su Jok terapija proširuje mogućnost medicine i pssihologije. Danas se ova terapija masovno primenjuje i probija kroz sve delove sveta.Razlikuju se dva nivoa, odnosno dimenzije Su Jok terapije po svojim mogućnostima.

Fizička dimenzija

KORESPODENTNI SISTEM

Odnosno poremećaj u nekom delu tela ili organa, odraziće se na korespodentni sistem koji se nalazi na šakama i stopalima, biilo da se radi o:

  • standardnom sistemu korespodencije koji se prostire na celoj šaci ili stopalu.
  • insekt sistem korespodencije, koji predstavlja projekciju svih organa i delova tela na svakom pojedinačnom prstu.
  • mini korespodentnom sistemu, gde se čitav organizam projektuje na vrhovima prstiju
  • Pronalaženjem najbolnijih akupunkturnih tačaka, pritiskom dijagnostičkim štapićem i njihovom fizičkom stimulacijom, postižu se odlični terapeutski rezultati u lečenju različitih bolesnih stanja organizma

Metafizička dimenzija

MIKROENERGETSKI SISTEM

Rad na mikromeridijanima predstavlja vrhunaca Su Jok terapije. Ona podrazumeva dobro poznavanje energetskog sastava čoveka. Gde se radi na meridijanima, kojih ima 12 klasičnih i 8 Byol meridijana, kao i 6 KI energijama.

Šta se može lečiti Su Jok terapijom?

1. Problemi lokomotornog aparata (kosti, zglobovi, mišići )
2. Bolesti nervnog sistema
3. Bolesti respiratornog sistema
4. Kardiovaskularni poremećaji
5. Bolesti probavnog sistema
6. Poremećaj metabolizma
7. Bolesti ušne šupljine
8. Glavobolje