Osteopatija Beograd

Šta je Osteopatija

Osteopatija predstavlja najsavremeniji vid manuelne terapije (terapije rukama). To je naučna disciplina koja se služi manualnim tehnikama, preciznim palpacijskim zahvatima i jasno definisanim načelima, sa ciljem obnavljanja fizioloških funkcija u telu. Postoji vise vrsta osteopatije, jel se u medjuvremenu jako razvila. Pa se tako ne tretira samo muskuloskeletni deo (kosti, zglobovi,ligamenti, mišići i fascije), već organi i nervni sistem. 

Tipovi osteopatije

Razlikujemo 3 vrste osteopatije:

  • Muskuloskeleta Osteopatija
  • Visceralna Osteopatija
  • Kranijalnu osteopatija

Lečenje osteopatijom

Postupak lečenja Osteopatijom odnosno, metodologija osteopatskog tretmana, od početka, od prvog pregleda pa sve do kontrole i potpunog izlečenja.

Razgovor s klijentom i anamneza

Prvi tretman kod osteopatije uključuje i pregled, pa obično traje sat i po. Nakon informativnog razgovora, osteopat započinje procenu stanja pacijenta promatranjem i palpacijom. Pregled i procena zahtevaju od osobe da bude u donjem vešu ili kratkom pamučnom šortsu. To omogućava bolju palpaciju i pregled. Za vreme tretmana osoba se pokriva laganim pamučnim peškirem ili prekrivačem. Kombinujući anamnezu pacijenta s rezultatima procene, osteopat određuje plan tretmana.

Osteopatski pregled i procena

Osteopatski manuelni tretman uzima u obzir ličnu i medicinsku istoriju osobe, pa ukoliko već postoji medicinska dokumentacija, preporučuje se da se donese na prvi pregled. Ukoliko takva ne postoji, osteopat može preporučiti medicinski pregled i obradu u koliko smatra da je neophodno.

Razgovor s klijentom i anamneza

Tretman osteopatijom, odnosno, Osteopatski tretman je manuelni tretman koji je blag i prijatan, a izvode se one tehnike koje nisu kontraindikativne stanju osobe u tretmanu. Korekcijom osteopatskih lezija, uklanjaju se blokade, uspostavlja se nesmetana cirkulacija u tijelu i postiže se zdravlje.

Dužina tretmana Osteopatijom

Osteopatski manuelni tretmani uglavnom traju oko 60 minuta. Učestalost i broj tretmana temelje se na individualnim potrebama svakog pojedinca, a zavise od ozbiljnosti simptoma, postojećeg stanja i reakciji na tretmane, kao i o mogućnosti dolaženja u dogovorene termine. Uglavnom se tretmani održavaju jednom do dva puta sedmično. Mnogi klijenti, nakon završene serije tretmana s kojim su postigli poboljšanje, nastave dolaziti periodično radi prevencije zdravlja.

Osoba po potrebi može dobiti i razne profesionalne savete vezane za održavanje tela I ishranu, koji u kombinaciji s tretmanima mogu pomoći bržem postizanju trajnijih rezultata. Na ovoj web stranici možete pronaći informacije o problemima kod kojih osteopatija pomaže. Osteopatija se ne nudi kao lek, ona pomaže vašem telu da radi najbolje što može, kako bi ono na taj način dobilo šansu za samoizlečenje.