Neuroaktivacija

Terapija Neuroaktivacijom u Beogradu u Ordinaciji Dušana Maksimovića

Šta je Neuroaktivacija

Neuroaktivacija je tretman razvijen od strane profesora Pavlov-a, u saradnji sa širokim spektrom stručnih saradnika iz različitih oblasti nauke i tehnologije da bi se rešili naizgled teško rešivi problemi vezani za nervno mišićno koštani sistem. To je inovativan i revolucionaran tretman bola, inflamacije, spazma, spasticiteta i umora kod različitih stanja, koji je je kombinacija rada sa Regenex Combolift Massager™ aparatom i biljnim proizvodima.

Primena Neuroaktivacije i rezultati upotrebe aparata za neuroaktivaciju

To je najefikasniji tretman, koja je našao primenu u tretmanu različitih ortopedskih, neuroloških, i reumatoloških stanja, sportskih povreda. Za razliku od drugih tradicionalnih metoda (IC lampe, lasera, ultrazvuka i elektroterapije), čije delovanje je ograničeno na površinske slojeve tela, ovaj aparat deluje dubinski antiinflamatorno unutar tretiranog područja, dovodi do mikro-neuro-regeneracije i mikro-neuro-aktivacije i samim tim pospešuje prirodne procese obnavljanja i samo-regulacije.

Pozitivni učinci Neuroaktivacije su vidljivi već nakon prve upotrebe:

  • Radikalno smanjenje bola, spazma, spasticiteta (kod 85% pacijenata),
  • Povećanje pokretljivosti,
  • Regeneracija tkiva
  • Ubrzanje zaceljivanja i uklanjanje umora

Neuroaktivacija vrši važnu stimulaciju bioloških i ćelijskih struktura, što deluje kao:

  • Pojačano i pravilno usmeravanje nervnih signala
  • Povećanje cirkulacije i limfne drenaže
  • Povećanje metaboličke aktivnosti i proizvodnje energije
  • Povećanje dotoka kiseonika do tkiva i apsorpcije nutrijenata
  • Uklanjanje nusprodukata metabolizma
  • Re-absorpcija edema i hematoma

Kako deluje tretman Neuroaktivacije

Tretman Neuroaktivacijom obuhvata upotrebu biljnih proizvoda – lekovite snage prirode, koji se nanose direktno na kožu i napredne tehnologije Regenex Combolift massager™ aparata koji koristi kombinaciju različitih frekvencija utrazvuka i struja. Jedinstveni opseg frekvencija struje i ultrazvuka koje su u biološkom opsegu se prenosi kroz kožu i zajedno sa aktivnim principima biljnih proizvoda započinju regenerativne, samo-regulišuće i antiinflamatorne procese u organizmu.

Pre tretmana mi pregledamo telo prateći nervne puteve i fokusiramo se na nalaženje uzroka problema korisnika. Na osnovu nalaza i stanja, mi primenjujemo tretman da bi uklonili bol, grč, spasticitet, inflamaciju ili umor i sprečili njihovo širenje i ponovno pojavljivanje. Pojačanje i poboljšanje slanja signala u nervnom sistemu direktno na ćelijskom nivou čini efekat tretmana mnogo bržim sa veoma dugotrajnim rezultatima. Tretman ne zahteva upotrebu lekova ili hemikalija.

Uz tretman neuroaktivacije se redukuje broj i količina lekova koja se pije, brži je oporavak i vraćanje poslovnim obavezama, vrši se detoksikacija organizma zahvaljujući podsticanju cirkulacije krvi i limfe.
Tretman nije zamena za medicinsku negu kada je ona neophodna, ali može da bude odlična linija odbrane protiv bolova. Tretman sigurno može da popravi opšte stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka. Regenex ComboLift Massager™ tretman ne predstavlja samo odličnu relaksaciju, već mnogo važnije – preventivnu metodu protiv nakupljanja stresa i olakšanje emotivne i fizičke napetosti.

Korišćenjem ovog tretmana, koji je sastavni deo programa našeg centra, povećava se nivo fizičke spremnosti sportista koji je zahvaljujući ovom tretmanu u mogućnosti da izdrži sve veće fizičke napore na treninzima i takmičenjima. To je novi tretman koji se paralelno primenjuje sa sportskim treninzima, a osnovni cilj je brže ulaženje u punu sportsku formu u pripremnom periodu i održavanje na visokom nivou u takmičarskom periodu.

Takođe ovaj tretman ima primenu tokom putovanja, raznih klimatskih nepogoda (može da posluži kao zamena za trening), kao i prilikom određenih sportskih i drugih povreda. Regenex tretman se izvodi u svim slučajevima kada je sportista nesposoban da obavi kompletan trening. Tada se tretmanom zamenjuje trening i tako održava kondiciona spremnost sportiste. Najveću pažnju treba usmeriti prema povređenim sportistima koji nisu u stanju da izdrže napore kompletnog treninga. Ovim tretmanom se sprečava pad kondicione spreme, a posle uspešnog saniranja povreda i umora sportista se brze vraća na teren.

Kombiacija ovog tretmana sa istezanjem mišića, se pokazala kao najbrža metoda oporavka sportista, ali i svih onih koji imaju povećan mišićni spazam praćen bolom.